Spelregelbewijs basketbal 2015-2016

Samen naar een veiliger sportklimaat. Sportiviteit en respect bevorderen; NOC*NSF en de sportbonden trekken hierin gezamenlijk op. Een van de belangrijkste hulpmiddelen hierbij is het vergroten van de spelregelkennis. Om deze kennis onder de sporters te bevorderen, is er de introductie van ‘Masterz’.

Masterz is inzetbaar voor meerdere sporten. Natuurlijk ook voor basketball. Vanaf seizoen 2015/2016 wordt het mogelijk je spelregelbewijs te halen. Iedereen tussen de 14 en 18 jaar zal dit bewijs dienen te halen vanaf dat seizoen

Via de officiële NBB-site www.basketballmasterz.nl leren jeugdspelers (en ook alle andere basketballers) op een aantrekkelijke én effectieve manier de spelregels beter begrijpen. Op de site vind je de spelregels van basketball in heldere taal. Je vindt er uitleg over de twintig belangrijkste spelsituaties. Je kunt er oefentoetsen maken zoveel als je wilt. Je ziet veel herkenbare voorbeelden die de regels verduidelijken. Verder leer je met hulp van deze site, al van jongs af aan, ook de regels beter accepteren en juist toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels voor hun team de winst dichter bij!

 

Samen met de NBB gaan we spelers van 14 t/m 18 jaar helpen het spelregelregelbewijs te halen. Dat begint natuurlijk met het helpen om de spelregels onder de knie te krijgen. De spelers zelf kunnen op deze site naar hartenlust lezen, kijken en oefenen. Ondertussen staat de basketballbond het verenigingsbestuur en de trainer-coaches bij met praktische extra informatie, tools, tips en middelen. Zoals bijvoorbeeld een handleiding voor het bestuur, een clubtoets voor tijdens een spelregelavond en oefenmaterialen die trainer/coaches kunnen toepassen tijdens de training. Het is te vinden in bijgaand downloadcentrum. Samen kunnen we de spelersgroep 14 t/m 18 jarigen optimaal instrueren, informeren en motiveren!

 

Deze site is ook aan te bevelen voor ouders/verzorgers om meer inzicht te krijgen in basketball en haar regels.

 

TIP !

Lees ook de veel gestelde vragen

 

DUS….

Via Basketball Masterz wordt het vanaf seizoen 2015/2016 mogelijk je spelregelbewijs te halen, een bewijs dat op termijn nodig is om deel te kunnen nemen aan de competitie. Ben je tussen de 14 en 17 jaar, dan behoor je tot de doelgroep die vanaf seizoen 2015/2016 een spelregelbewijs dient te halen. Je zal hierover te zijner tijd door je vereniging worden geïnformeerd. 

Basketballmasterz