Wedstrijdverslag

Verjongd Second Dribble start nieuw basketbalseizoen.
Met 2 nieuwe jeugdteams en de vertrouwde U16 startte vrijdag het seizoen voor Second Dribble.
Vrijdagavond speelde een nieuw Second Dribble U14 hun allereerste wedstrijd tegen Risne Stars in Rijssen. Na een onwennig begin pakte het team de wedstrijd goed op. Vooral verdedigend konden ze de Risne Stars goed op afstand houden. Aanvallend was te merken dat ze nog niet goed op elkaar ingespeeld waren. Hierdoor werden de nodige punten gemorst. De punten bleven in Rijssen. Maar het team had een goede pot gespeeld voor een eerste keer. Eindstand 40-36 (11-10; 15-8; 8-8; 6-10)
Vervolgens was het zaterdag aan Second Dribble U12 om in Enschede te laten zien wat ze in een paar maanden hadden geleerd. Tegenstander was The Jugglers, een team met wedstrijdervaring vanuit de U10. De eerste helft was het vooral zoeken Voor Second Dribble. Onwennig stonden de spelers op het veld. Ook de zenuwen speelde het team parten. Maar opgeven deed Second Dribble U12 niet. Ze bleven maar gaan. In de 2e helft ging het spel al duidelijk beter. Er werd zelfs vaker gescoord door Second Dribble. The Jugglers wonnen de wedstrijd.
Vrijdagavond speelde Second Dribble U16 hun 1e wedstrijd uit tegen Landstede ZAC in Zwolle. Het team was ten op zichtte van vorig seizoen nagenoeg hetzelfde gebleven. Slechts 1 nieuwe speler vanuit de U14 maar zonder wedstrijdervaring. Dat was echter niet te merken. Hij draaide goed mee.
ZAC begon sterk en opende de score direct met een 3-punter. Second Dribble was daar echter niet van onder de indruk. Rustig speelden zij hun spel en drongen ZAC steeds vaker in de verdediging. Langzaam maar zeker bouwde Second Dribble een mooie voorsprong op tot ruim 15 punten. Totdat ZAC fysieker ging spelen in de 3e en 4e periode. Dat was wennen voor Second Dribble. De wedstrijd ging hierdoor bijna verloren. Maar een laatste krachtinspanning van Second Dribble in de 4e periode zorgde ervoor dat de punten meegenomen werden naar Hardenberg. Een zwaarbevochten, maar terechte overwinning. Eindstand 37-41.