Wedstrijdverslag U16

P1130889.JPG zaterdag 15 april 1

Second Dribble U16 verliest strijd om kampioenschap.
Zaterdagavond kwam mede titelkandidaat Uitsmijters uit Almelo op bezoek bij Second Dribble U16 in sprothal De Kamp in Baalder. Second Dribble had nog een kleine kans om kampioen te worden, maar dan moest er gewonnen worden. Gezien de uitslag vorig week in Almelo was deze kans heel klein.
Maar vol goede moed begon Second Dribble aan de wedstrijd. Ze wilden in ieder geval een goede pot basketball neerzetten. En de Uitsmijters dachten daar hetzelfde over. Er werd heel fel gestreden om de bal. Daarbij werd lichamelijk contact niet geschuwd. Maar echt hard werd het nergens. Het bleef een hele sportieve wedstrijd.

Second Dribble opende de score in de 1e periode. Er werd door de thuisploeg goed gecombineerd hoewel het in de passing soms nog wat slordig was. Uitsmijters profiteerden daar optimaal van. En net als in Almelo vorige week wilde bal bij Second Dribble maar niet in de basket vallen. Ondanks de soms zeer fraaie aanvallende combinaties van Second Dribble, bleef het scoren achter. Uitsmijters daarentegen scoorden vrij makkelijk mede door een 3- tal zeer bepalende spelers aan hun kant. Second Dribble U16 bleef zoveel mogelijk hun eigen spel spelen ondanks de ruime achterstand. Daarbij speelden ze soms de verdediging van de Uitsmijters helemaal zoek, maar tegen zoveel scorend vermogen was het team gewoon niet opgewassen. Uitsmijters ging er met de winst vandoor. Eindstand 31-70 (7-20; 8-14; 8-20; 8-16). Second Dribble U 16 kan door deze nederlaag helaas geen kampioen meer worden in de 2e klasse U16 afdeling Oost van de NBB.

P1130896.JPG zaterdag 15 april
Lijkt het je ook leuk om te basketballen? Kom dan eens kijken bij een training of een wedstrijd van één van de teams. We kunnen altijd nieuwe leden gebruiken.
Daarnaast heeft Second Dribble vanaf dit seizoen ook een peanut-/miniteam (leeftijd van 6 tot 12 jaar). Ze trainen elke woensdag van 18:00 uur tot 19:00 uur in De Kamp. Het team bestaat nu uit 5 jongens en 6 meisjes, maar er kunnen er altijd meer bij.
Zie voor meer info www.second-dribble.nl. Of stuur een mail naar secretaris@second-dribble.nl