Verslag van zaterdag 1 april.

Second Dribble U16 wint belangrijke topper; U20 verliest nipt.
Zaterdagavond kwam de koploper, Twente Buzzards uit Hengelo, op bezoek in Hardenberg. Second Dribble U16 moest winnen om nog aanspraak op de titel in de U16 2e klasse E te kunnen maken.
Gesteund door veel supporters begon Second Dribble U16 aan de wedstrijd. Het was al vrij snel duidelijk dat het een heel tactische spelletje zou gaan worden van beide teams.
Na een aftastend begin waren het de Twente Buzzards die de score openden in de 1e periode met een 3-punter. Second Dribble was er niet erg van onder de indruk. Ze bleven hun eigen spel spelen en lieten zich niet verleiden tot individuele acties. Dit resulteerde in een paar mooie aanvallen en scores. De 1e periode werd door Second Dribble afgesloten met een voorsprong van 8 punten.
Aan het begin van de 2e periode had Twente Buzzards hun verdediging wat aangepast. Hierdoor kwam Second Dribble niet meer door hun verdediging heen. Twente Buzzards profiteerde daar wel iets van. Maar na een time out stelde Second Dribble weer orde op zaken. De voorsprong van 8 punten bleef behouden en zo ging men de rust in.
In de 3e periode begon Second Dribble met een te laag baltempo. Maar de Twente Buzzards kon er ook niet echt van profiteren. Ze kwamen er wel een paar keer gevaarlijk uit. Totdat Second Dribble het baltempo opvoerde en daarmee weer orde op zaken stelde.
In de 4e periode schakelde de Twente Buzzards over naar een man-to-man full court-verdediging. Ze wilden de wedstrijd winnen om het kampioenschap veilig te stellen. Second Dribble profiteerde maximaal van de ontstane ruimte en liep door een paar mooie aanvallen verder uit naar 13 punten. Twente Buzzards schakelde daarna gauw weer terug naar half court zone-verdediging. Second Dribble bleef daarna nadrukkelijk op balbezit spelen. Het resultaat was belangrijker. Ze lieten zich niet verleiden tot afstandsschoten, waarbij Twente Buzzards bij eventueel balbezit via een fast-break zou kunnen scoren.
Na een spannende wedstijd ging de winst naar Second Dribble U16. Eindstand 35-21 (13-5; 8-8; 4-5; 10-4). Door deze winst ligt de titelstrijd om het kampioenschap bij de U16 2e klasse E nog volledig open. In de komende 3 wedstrijden zal deze strijd worden beslist.
Second Dribble U20 ontving vrijdag avond de Kikkers uit Borne. In een harde wedstrijd met veel persoonlijke fouten van beide kanten kon Second Dribble hun goede spel helaas niet belonen met winst. Eindstand 53-68 (12-12; 12-19; 12-13; 17-24).