Wedstrijdverslagen U16 en U20

Second Dribble U16 doet goede zaken; U20 verliest
Second Dribble U16 vertrok vrijdagavond al vroeg naar Eibergen voor de belangrijke wedstrijd tegen de Picker Reds. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. In de 1e periode startte Second Dribble wat afwachtend. De Picker Reds kregen veel ruimte. Daarbij had Second Dribble moeite om elkaar te vinden. Simpele passes kwamen maar half of soms niet aan. Halverwege de 1e periode greep de coach in. In de time-out lukte het hem om het team op scherp te zetten. Second Dribble U16 ging korter op de man verdedigen en gooide het tempo omhoog. Dit resulteerde erin dat aan het einde van de 1e periode de achterstand op de Picker Reds was omgebogen in een voorsprong. Na de 2e periode trok Second Dribble de opwaartse lijn door. Hoewel technisch niet alles goed lukte (matige passes, soms simpel balverlies) werd er door het hele team enorm hard gewerkt. Die werklust werd beloond met een belangrijke en ruime overwinning op de naaste concurrent voor de titel. Eindstand 41-77 (9-17; 7-16; 12-22; 13-22)
Zaterdagavond ontving Second Dribble U20 ontving Amical in sporthal De Kamp. Met een minimale bezetting van 6 spelers probeerde Second Dribble een goede wedstrijd neer te zetten. Dat lukt ook aardig in de 1e periode.  Ook in de 2e periode lukte het Second Dribble om het goede spel vast te houden.  Maar aan het begin van de 3e periode kreeg één van de spelers van Second Dribble zijn 5e persoonlijke fout. Hierdoor waren er geen wisselmogelijkheden meer. Met hard werken probeerde Second Dribble om de wedstrijd niet weg te geven. Dat lukte, maar de winst was voor Amical. Eindstand 43-68 (13-12; 13-19; 9-15; 8-22)